Οι αναρτήσεις στο blog δεν γράφονται από ειδικούς στο θέατρο και τις τέχνες άλλα από ανθρώπους που αγαπάνε τις τέχνες για αυτό κάθε γνώμη, άποψη η ανάρτηση των συντακτών δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανέναν!!!

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του ανερχόμενου Βαίου Τσιμητρά


Πρίν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Βάιου Τσιμητρά "Μαζί για πάντα".
 Ενόψει της ταινίας, μας παραχώρησε μια μικρή συνέντευξη:
Από πού εμπνεύστηκες τον τίτλο της ταινίας;
Το τίτλο της ταινίας μου, τον εμπνεύστηκα από το δικό μου βίωμα, την δικιά μου αγάπη που έχω για τον Κινηματογράφο. Άλλα άτομα έχουν για την Φωτογραφία, ζωγραφική, μουσική και ούτω κάθε εξής. Γενικότερα στην ζωή μας έχουμε κάτι που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε.

Πως ήρθες σε επαφή με την θεωρία του Ζωισμού;

Έφτασα σε επαφή με την θεωρία του Ζωισμού, εξερευνώντας γωνίες του διαδικτύου για περαιτέρω γνώσεις που μπορούσαν να ήταν και απόκρυφες, με την έννοια ότι δεν είναι προσβάσιμες με το πρώτο κλικ στο θεατή (δεν αναφέρομαι για deep και dark web, απλά θέλει ψάξιμο). Μου άρεσε σαν βάση του project μου και το υιοθέτησα από την πρώτη στιγμή.

Θα έλεγες ότι έχεις κοινά χαρακτηριστικά με τον πρωταγωνιστή της ταινίας;

Ναι έχουμε κοινά χαρακτηριστικά. Δεν μπορώ να απαντήσω σε τι είμαι κοινός και σε τι βαθμό είμαστε. Μόλις κυκλοφορήσει η ταινία, θα το καταλάβετε μαζί με το κοινό σε σημεία στην διάρκεια της ταινίας. Θα αναφερθώ και εγώ σε αυτό με μια δήλωση στο κοντινό μέλλον.

Συνολικά πόσο χρόνο σου πήρε να εμνευστεις και να γράψεις το σενάριο της ταινίας, ήταν κάτι εύκολο για σένα;

Έκανα την παραγωγή του έργου με αλλά δύο αξιόπιστα άτομα, την έτρεχα ένα χρόνο και κάποιους μήνες. Πριν ακόμα το καλοκαίρι που πέρασε, στους πρώτους μήνες του 2018. Είχα γυρίσει την μικρού μήκους ταινία "ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΊΣ" τότε. Εκείνο τον καιρό την σκεφτόμουν και ξεκίνησα να γράφω από τον Απρίλιο-Μάιο και είχε τελείωσε τον Σεπτέμβριο.

Υπάρχει στα σχέδια να δούμε την ταινία σε κάποιο φεστιβάλ;

Τα φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως κάθε είδος φεστιβάλ είναι γιορτή των δημιουργών. Δεν μπορεί να λείψει, θα σταλθεί σε πολλά και θα δείξε ο χρόνος.

Πότε θα γίνει η πρώτη προβολή της ταινίας;

Είναι πάρα πολύ νωρίς γι'αυτό το ζήτημα, θα γίνει όμως σε μερικά μέρη στην πόλη μου την Καρδίτσα η στα Τρίκαλα και γενικότερα.

Τήν υπόθεση της ταινίας μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

"Ένα παιδί που είναι είκοσι δύο χρονών, και η μεγάλη του αγάπη είναι η Φωτογραφία. Έχει καταγωγή απο την πόλη των Τρικάλων και ταξιδεύει συνεχώς σε μέρη για να αποθανατίσει τοπία, καθώς αναζητάει για ορεινά μέρη στο ίντερνετ απο το λάπτοπ του. Διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα πραγματικά όμορφο μέρος σε ορεινή τοποθεσία στην διπλανή πόλη της Καρδίτσας σύμφωνα με την κρίση του. Έχει αποφασίσει να το επισκεφτεί, θα γνωρίσει κάποια άτομα τα οποία έχουν καταγωγή απο αυτό τον τόπο, και καθώς μαθαίνει περισσότερα πράγματα, μετά απο μια στιγμή συνειδητοποιεί ότι θα έρθει σε δύσκολη κατάσταση μετά απο συνεχόμενα συμβάντα, και θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο να σώσει τον δικό του άνθρωπο η να μπεί η ψυχή του σε κάτι πέρα απο άνθρωπο και ζώο."

Η ταινία γυρίστηκε στην πόλη των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Θα πάρει πολλούς μήνες στο μοντάζ και θα σταλθεί σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα backstage των γυρισμάτων:







Δεν υπάρχουν σχόλια: