Οι αναρτήσεις στο blog δεν γράφονται από ειδικούς στο θέατρο και τις τέχνες άλλα από ανθρώπους που αγαπάνε τις τέχνες για αυτό κάθε γνώμη, άποψη η ανάρτηση των συντακτών δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανέναν!!!

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

AthensCon: Μια υπέροχη προσπάθεια ένωσης των τεχνών της ποπ κουλτούρας και των χόμπι

Μία γιορτή θα έλεγα άρχισε σήμερα στο κλειστό γήπεδο (TAE-KWON-DO) του Δέλτα Φαλήρου!!! Μπορεί πολλοί να έχετε επισκεφτεί το comicdom-con την αδελφή οργάνωση του Athens Con και κάπως να έχετε μια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει αυτό το διήμερο αλλά πιστέψτε με ότι το κεφάλαιο κόμικς είναι μόνο ο ένας από τους πολλούς άξονες του Athens Con.
Λίγα λόγια για το Athens Con από τους διοργανωτές του:
Σε ποιους απευθύνεται
Οι ενασχολήσεις και τα χόμπι που πηγάζουν από την ποπ κουλτούρα δεν έχουν όριο ηλικίας. Γι' αυτό, άλλωστε, όποια δεκαετία και να μεγάλωσε κάποιος '70s, '80s, '90s ή και τη νέα χιλιετία, όλο και κάποια ταινία, κόμικ ή video game του έχει κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση ώστε να αντιπροσωπεύει κάτι σημαντικό γι' αυτόν. Το AthensCon θα ξυπνήσει το παιδί μέσα σε όλους -είτε έρθει κάποιος μόνος του, με την παρέα του, ή με την οικογένειά του, για όλους υπάρχει κάτι που θα προσελκύσει και θα αφυπνίσει το ενδιαφέρον τους.

Τι θα συναντήσει ο επισκέπτης στο AthensCon
Στο φεστιβάλ οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά: ηθοποιούς και καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς, συγγραφείς και σκιτσογράφους από το χώρο των κόμικς, ηθοποιούς από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και celebrities που θα λάβουν μέρος σε ομιλίες, θα δίνουν αυτόγραφα και θα βγαίνουν φωτογραφίες με τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν νέες τέχνες συμμετέχοντας στα σεμινάρια και τα workshops που θα γίνουν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους. Μπορούν, όμως, και να αποκτήσουν νέα χόμπι δοκιμάζοντας καινούρια video games, γνωρίζοντας κάποια από τα πολυάριθμα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και συμμετέχοντας στις πολυποίκιλες δραστηριότητες που θα φιλοξενεί το φεστιβάλ. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο θησαυρό για τη συλλογή τους από τους εκθέτες που θα παρευρίσκονται στο χώρο, αλλά και να φωτογραφηθούν από κοντά με μοναδικά κομμάτια από την ιστορία του κινηματογράφου που θα εκτίθενται.

Οι εντυπώσεις μας
Επισκεπτόμενος τον χώρο κυριολεκτικά δεν ήξερα που να πρωτοπάω στις ομιλίες οι οποίες είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες, στα εργαστήρια όπου σου δίνουν την ευκαιρία να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου ή στις φοβερές εκθέσεις με υπέροχες δημιουργίες.
Τελικά άρχισα με τις δύο αρκετά γνωστές εκθέσεις την «V FOR VERSATILITY» και την «ONCE UPON A HORNY TIME» η οποία παρεμπιπτόντως είναι ακατάλληλη για ανήλικους.
 Η  «V FOR VERSATILITY»  είναι μια έκθεση με μάσκες του V όπου καλλιτέχνες έδωσαν την δική τους ερμηνεία στον συμβολισμό τους με το να τις παραλλάξουν. Η  «ONCE UPON A HORNY TIME» είναι αρκετά τολμηρή θα έλεγα για αυτόν τον λόγο είναι και ακατάλληλη για κάτω των 18, στην συγκεκριμένη έκθεση «Είκοσι κλασικά και σύγχρονα παραμύθια εικονογραφούνται από ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές κόμικς και παρουσιάζονται για πρώτη φορά απαλλαγμένα από κάθε φραγμό.»
Στην συνέχεια κάνοντας μια βόλτα στα περίπτερα των εκθέτων αγόρασα διάφορα κόμικς σε τιμές αρκετά καλές λόγω έκθεσης. Έπαιξα παλιά video games τα οποία φάνταζαν παρελθόν όπου και αν τα αναζητούσα πριν το Athens Con.
Τέλος δεν θα ήθελα να παραλείψω τα «SIGNINGS» όπου πραγματικά είδα από κοντά πολύ γνωστούς ηθοποιούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες!!!
Μην το χάσετε!!! Πληροφορίες: ΕΔΩ

Υ.Γ. Μην αγχώνεστε για την μεταφορά σας εκεί εκτός του μεγάλου parking το Athens Con μαζί με την uber προσφέρει 20€ για μεταφορά με uberx.
Φωτογραφίες:










Στέφανος Τελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: